Producten / XPECT

Planning van uw productielijnen. Overzichtelijk, intuïtief en interactief.
Voor iedere productielijn direct inzicht welke productie orders op die lijn gepland staan, hoe lang ze gaan duren en hoeveel capaciteit nog beschikbaar is op een dag. Voor de lopende dag wordt de status constant geactualiseerd waardoor vertragingen vroegtijdig zichtbaar worden.

GEBRUIKSVRIENDELIJK

Eenvoudig plannen

Voor het wijzigen van de volgorde van orders in de dagplanning hoeft de order enkel versleept te worden in het overzicht. Op dezelfde wijze kan een order naar een andere dag worden verplaatst. Zodra de order is versleept, wordt de nieuwe planning direct doorgerekend en getoond. Vrijwel even eenvoudig is het verschuiven van orders tussen productielijnen: pak de order op, sleep hem naar de gewenste lijn en plaats hem tussen de reeds geplande orders. Voor beide lijnen wordt de wijziging direct doorgerekend.  Als alle wijzigingen naar wens zijn, kunnen ze met één druk op de knop worden doorgevoerd en definitief gemaakt.

ERP KOPPELINGEN

Actuele data

Xpector heeft via de ERP-connector een constante verbinding met het ERP-systeem. Wijzigingen in productie orders (hoeveelheden, status), nieuwe orders en afgesloten orders worden direct verwerkt in de planning. De planner heeft daardoor altijd en automatisch beschikking over de meest actuele gegevens.

INZICHT

Detectie knelpunten

Xpect controleert bij iedere wijziging of er knelpunten ontstaan zoals overbezetting van een lijn of conflicterende productietijden van verschillende stappen van een product. Deze knelpunten worden direct zichtbaar voor de planner zodat er vroegtijdig aan een oplossing kan worden gewerkt. Als het verschuiven van orders door de planner tot knelpunten leidt, dan wordt dit ook direct getoond.

FUNCTIES

In het planscherm worden alle actuele productie orders voor een productielijn of werkstation getoond met de geschatte productietijd op basis van de ingegeven snelheid.
De volgorde van productie orders kan eenvoudig worden gewijzigd door de orderregel naar een andere plaats in het schema te verslepen (drag-and-drop). De nieuwe planning wordt daarna direct doorgerekend en getoond.

Het is soms mogelijk om orders op verschillende productielijnen te maken. In de Xpect configuratie kan worden aangegeven welke productielijnen uitwisselbaar zijn en vervolgens kunnen via de verplaatsen tab productie orders worden gesleept van de ene naar de andere lijn. Voor beide lijnen wordt vervolgens direct de nieuwe planning doorgerekend, zodat eenvoudig zichtbaar is hoeveel capaciteit op iedere lijn per dag in gebruik is en wat de gevolgen van het verplaatsen van orders zijn voor de totale planning.

Vaak is het nodig om tussen twee productie orders op dezelfde lijn de lijn om te stellen of schoon te maken. De tijd die hiervoor nodig is, kan direct in de planning worden ingevoerd. Voor de schoonmaaktijden is het voldoende om het type schoonmaak op te geven. De benodigde tijd die hiervoor nodig is kan per schoonmaaktype per lijn eenmalig worden ingegeven zodat de planner dit niet telkens handmatig hoeft in te voeren.
De schoonmaak- en omstel tijden worden meegenomen in de berekeningen van de dagplanning.

Geïnteresseerd?
Neem dan contact
met ons op.

Vanaf €275 p/mnd

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.